מדריך בחירת נתח בשר איכותי
אין זה סוד שעם ישראל אוהב בשר והוא אוהב בשר איכותי. למרות שלא מעט ישראלים אהבו בשנים האחרונות לצרוך אוכל טבעוני ולא מעט ישראלים חדלו לאכול בשר מסיבות שונות, לא דווקא אידיאולוגיות, הרי שעדיין סופי שבוע, חגים, ובפרט יום העצמאות, מלמדים אותנו שמרבית הישראלים אוהבים לאכול בשר משובח.
מן הסתם, יש גם לא מעט מקומות שמציעים לנו סוגים שונים של בשר, החל מקציצות פשוטות ועד נתחים משמעותיים, סטייקים איכותיים שמקורם לעיתים מגיע מדרום אמריקה, יבשת הבשר האולטימטיבית. השאלה היא, כיצד אנחנו יודעים שאנחנו קונים בשר איכותי, כיצד אנחנו יכולים להבדיל בין בשר כזה לבשר לא איכותי.
יש כמובן את נקודות הבסיס המובנות מאליהן. בשר שנמכר בסופרמרקטים השונים במארזים קפואים, איננו נחשב איכותי, בשר תעשייתי שמגיע מחברות גדולות גם הוא איננו איכותי בהכרח, שלא נדבר על בשר מעובד שיש בו מרכיבים לא טבעיים.
אם רוצים לצרוך בשר איכותי, אז חייבים לקנות אותו במעדנייה, איטליז שמציע לנו נתחים ישר שהם חותכים בעצמם, חתכים טריים שהגיעו באותו יום. בדומה לדגים, גם כאן, אנחנו נצטרך להשתמש בהם בהקדם, אחרת הם יאבדו מהטעם שלהם.
כמו כן, אנחנו צריכים לעבוד באופן צמוד לקצבים באיטליז על מנת לקבל מהם הסבר, איזה חלק נחשב איכותי, איזה חלק נחשב טוב יותר. הם יסבירו לנו על כל חלק וחלק, מאיזה אזור של החיה הוא מגיע, האם מדובר ברגליים, חזה, מוח, לשון ועוד. צריך לומר, שקצב מקצועי, ידע להסביר לנו לא רק מאיזה חלק זה מגיע, באיזה נתח מדובר, אלא גם מה זה אומר, האם זה חלק קל או קשה, האם מדובר בבשר שניתן ללעוס אותו בקלות או כזה שדורש עבודה, וכן כיצד נכון לבשל אותו, האם צריך לתבל אותו וכיצד.
בחירת נתחים איכותיים צריכה להתבצע גם על פי המיקום ממנו מגיעה החיה. סביר להניח שאם הוא מגיע ממקומות מסוימים בעולם, דוגמא דרום אמריקה או אפריקה, הוא ייחשב ליותר איכותי מאשר אזורים באסיה נניח או אפילו במדינות מסוימות באירופה.