איך להכין מקרונים – סדנת מקרונים עם לייזה תובל
אחת המנות המתוקות האהובות ביותר בשנים האחרונות בישראל, מקורה בצרפת. מקרון שמה. מדובר על עוגיות שמזכירות במראה שלהם, לחמנייה של המבורגר, רק שהן הרבה יותר קטנות, מגיעות בשלל צבעים, כאשר במרכז יש קרם בטעמים שונים, אותו עוטפת מלמעלה ומלמטה, עוגייה רכה.
מנה זו הפכה להיות מאוד פופולארית ולראייה, אנחנו יכולים למצוא אותה במגוון רחב של קונדיטוריות, בתי קפה, ואפילו בתור קינוחים במסעדות רבות. לעוגייה זו יש מספר דברים ייחודים, למשל, היא עשוייה מחלבוני ביצה מוקצפים, ללא קמח, חמאה, מרגרינה או שומן. כאמור, היא מגיעה בצבעים שונים ואפשר לשים במרכז קרמים או ממרחים מגוונים.
על פניו זה נראה כאילו מאוד קשה להכין מנה כזו, אך האמת היא שקל מאוד ללמוד כיצד להכין אותה, זאת בהנחה ולומדים ממקור אמין ואיכותי כמו סדנת מקרונים עם לייזה תובל. אחת הדרכים ללמוד כיצד להכין מנה כזו בבית היא דרך סדנת מקרונים של קונדיטורית מקצועית ומנוסה. אצלה אפשר לקבל את הידע הדרוש, הן על המרכיבים השונים והן על פרטים אחרים, הכרחיים לצורך הכנת מקרונים.
לפני שנסביר כיצד בוחרים סדנה בצורה נכונה, צריך לומר, שאין זה מספיק רק לפנות אל סדנה כזו או אחרת. שכן יש צורך לתרגל הכנת מקרונים בבית, אחרי הסדנה. בדומה למאכלים ומנות אחרות, גם פה לתרגול יש חלק מאוד משמעותי. כמובן שזה גם דורש שיהיו בבית את כל המרכיבים והציוד לשם הכנת מקרונים.
כיצד בוחרים את הסדנה הנכונה עבורנו?
ראשית, אנחנו צריכים לבחון מי מעביר אותה. איזה ניסיון יש לו, האם הוא מגיע מהתחום, ועד כמה הוא נחשב למומלץ.
שנית, יש לבחון מה בדיוק אנחנו מקבלים בסדנהף קראו כאן. בין אם זה מבחינת לימוד ובין אם זה מבחינת היכולת להכין בעצמנו ולתרגל הכנת מקרונים במקום.
שלישית, יש לבדוק כמה זמן נערכת הסדנה. הרי ברור שסדנה כזו לא יכולה להיערך חצי שעה או שעה, אלא מעבר לכך. אם היא נערכת מספר שעות, סימן שזו סדנה רצינית ואפשר ללמוד בה את כל מה שצריך בשביל להכין מקרונים בצורה טובה.