הלובסטר – הכוכב של פירות הים

הוא אמנם אינו כשר אך בעיני רבים הלובסטר נחשב למעדן ואחת ממנות הדגל של מסעדות רבות. אך האמת שהלובסטר עשה דרך ארוכה עד אשר זכה למעמד שכזה. במשך שנים רבות הלובסטר נחשב לאוכל נחות, סוג של מנה לעניים אשר אינם יכולים להרשות לעצמם לרכוש דגים. בעקבות חוסר הביקוש בארה"ב מחירו היה זול ובתי הכלא בחרו בלובסטר בתור מנה המוגשת לאסירים. אך אי שם באמצע המאה התשע עשרה הלובסטר הצליח להגיע לקונסנזוס והפך למנה לגיטימית ואף יוקרתית. היום הלובסטר הוא אחת המנות היקרות במסעדות ובשל הביקוש הרב ישנו חשש לעתידו של הלובסטר. גידול לובסטר בשבי עדיין אינו מעשי והביקוש הגדול מעמיד את עתידו של הלובסטר בסכנה.
בהחלט ניתן להשיג לובסטר בארץ והוא מוגש בכמה מסעדות באילת ובערים נוספות, אך במטבח הביתי הלובסטר פחות מוכר ולא רבים יודעים איך להתמודד איתו. אם אכלתם לובסטר במסעדה וזה מצא חן בעיניכם ואתם רוצים לדעת קצת יותר ואולי לנסות גם בבית, להלן כמה דברים שצריך לדעת.
את הלובסטר נהוג לרכוש חי ולא כבשר קפוא מכיוון שההקפאה פוגעת באיכותו. אם אינכם מתכוונים לאכול אותו עכשיו תוכלו לשמור אותו חי במקרר בקופסה המכוסה במגבת לחה. ההמלצה שלנו היא לא לגרום ללובסטר סבל מיותר.
צורת הבישול של הלובסטר היא פשוט השלכתו כפי שהוא אל תוך מים רותחים, כך עושים במסעדות. בדרך כלל כאשר מבשלים כך את הלובסטר נשמע רעש שריקה הנובע מקיטור המשתחרר משריון הלובסטר, זאת בניגוד לסיפורים על כך שהלובסטר צורח. למעשה אין לו בכלל מיתרי קול.
ישנן דרכים שונים איך להכין את הלובסטר אך השפים במסעדות תמיד מדגישים לא לבשל אותו יותר מידי מכיוון שבשרו הופך צמיגי ויבש. מומלץ מאוד לבשל אותו 3 דקות במים רותחים וממולחים ולאחר מכן לצלות אותו עם חמאה ותבלינים.
החלק העיקרי בלובסטר הוא הזנב וזוהי מנה מאוד מקובלת במסעדות של פרות ים. אך גם חלקי גוף אחרים של הלובסטר הם אכילים ובהחלט נמוכים למרות שהם נחשבים לפחות אטרקטיביים מהזנב. ניתן אפילו להשתמש בשריון הלובסטר על מנת להכין צירים ורטבים המלווים את האוכל.