מעשנת בשר – כיצד קונים מעשנת בשר בצורה חכמה
בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות יותר ויותר ישראלים אשר מחליפים את המנגלים המסורתיים שלהם במעשנת בשר מקצועית. מעשנת זו מאפשרת להכין נתחי בשר איכותיים, מעושנים, אשר ניתן להגיש אותם בכל ארוחה. בין אם מדובר בארוחה רגילה ובין אם מדובר בארוחה "על האש" כפי שנהוג לערוך בימי חג או שבתות.
הייחוד של מעשנת בשר, מלבד העובדה שאופי השימוש בה הוא הרבה יותר נוח והבשר יוצא יותר טעים מאשר במנגל רגיל, הוא בכך שמדובר במוצר הרבה יותר בטיחותי, שמאפשר שימוש נרחב ופשוט. מעשנת בשר כוללת מקום מסודר להנחת הבשר, מתקן הצבה מיוחד, מגירה להדלקת אש בצורה בטוחה, קערה לנסורת, רשתות צלייה ועוד. חשוב לומר, ניתן להוסיף למעשנת בשר גם שעון מיוחד שבודק האם הבשר מוכן, וכן אפשר למצוא מעשנות שפועלות גם על פחמים וגם על חשמל.
נקודה נוספת שצריך לדעת היא, שכיום אפשר למצוא מעשנות בשר עשויות מנירוסטה וחומרים אחרים שמונעים מהבשר להידבק לרשתות הצלייה ומאפשרות ניקוי פשוט וקל שלהן.
היכן וכיצד רוכשים מעשנת בשר
ניתן לרכוש מעשנת בשר במגוון רחב של חנויות אשר מציעות מוצרים לבית וציוד לטיולים, כמו כן אנחנו יכולים למצוא מעשנות בשר באתרי אינטרנט, ישראליים ובינלאומיים. מדובר על מעשנות בשר בגדלים ובגבהים שונים.
כאן מגיעה הנקודה הראשונה שאנחנו צריכים לשים לב אליה, כשאנחנו בוחרים לרכוש מעשנת בשר. מאחר וסביר להניח שאנחנו נציב אותה בסלון, גג או מרפסת הבית, הרי שעלינו לקחת בחשבון את הגודל שלה. לבדוק מהו שטח המקום וכיצד אנחנו יכולים להציב אותה בצורה נוחה מבלי שהיא תפריע לתנועה וכן מבלי שנצטרך לנייד אותה כל הזמן.
כאן מגיעה הנקודה השנייה והיא ניוד. אם אנחנו רוצים להעביר אותה ממקום למקום, כולל ברכב, רצוי מאוד שנבחן כמה היא שוקלת והאם ניתן לנייד אותה ממקום למקום בצורה קלה.
הנקודה השלישית היא חשובה מאוד, בפרט אם מדובר בבית עם ילדים, יש לבדוק שהמעשנת עומדת בכל תקני הבטיחות, שהיא לא מסכנת אף אחד, נוח ופשוט לעבוד בכל צורה.