איך להעביר יום העצמאות בנוסח טבעוני?
יום העצמאות הוא אחד הימים השמחים והמשמחים ביותר, זאת בשל העובדה שכולם נוהגים לחגוג את האירוע עם החברים ובני המשפחה, לצאת לבילויים וליהנות מהופעות בכל רחבי הארץ. למרות שרבים אוהבים לאכול בשר ביום העצמאות, טוב לדעת שאפשר גם אחרת, ובהחלט ניתן לארגן יום עצמאות טבעוני וטעים. סקרנים? המשיכו לקרוא.
על האש? אפשר גם בלי בשר!
אחד המנהגים האהובים ביותר ביום העצמאות הוא "על האש" בקרב החברים ובני המשפחה. ובכן, ניתן גם להכין על האש טבעוני, ולו כי כיום ישנן חברות מזון שמוכרות המבוגרים טבעוניים, קבבים טבעוניים וכמובן גם נקניקיות טבעוניות. מלבד זאת, תוכלו להכין שיפודי ירקות, שאותם ניתן להניח על האש ולקלות עד לקבלת מרקם ייחודי ומעט שרוף. לרוב, נהוג לנעוץ בשיפודי הירקות, ירקות כמו בטטות, חצילים, פטריות, עגבניות שרי, בצלים, קישואים ופלפלים אדומים או צהובים.
אופציה נוספת היא להכין שיפודי טופו, או שיפודים של קציצות עשויות פטריות (ואפילו סטייקים עשויי סייטן). יש מגוון רחב של מתכונים להכנת קציצות ומאכלים טבעוניים כך שתוכלו לבחור את המתכונים האידיאליים ביותר בעבורכם.
סלטים, רבותיי, סלטים
הרשת עשירה במתכונים מצוינים להכנת סלטים, כשיש כמה סלטים מוצלחים במיוחד ליום העצמאות ובייחוד למי שמעוניין לאכול על האש (טבעוני כמובן!). הנה כמה דוגמאות:
- סלט חצילים בטחינה – אפו בתנור 3-4 חצילים על חום של 200 מעלות, למשך 20 דקות. לאחר שהחצילים יתרככו, שלפו אותם בזהירות והתחילו להוציא את בשר החציל לתוך קערה. סננו את הנוזלים והוסיפו טחינה לפי הטעם. ניתן להוסיף מעט לימון, מלח ופלפל, ולאחר מכן לערבב את הכל עד לקבלת התערובת.
- סלט עגבניות חריף – חתכו עגבניות שרי לרבעים, קצצו שום והוסיפו חתיכות פלפל חריף. ניתן לתבל עם שמן זית, לימון ומלח ולהגיש לשולחן.
- טחינה עם עשבי תיבול – ערבבו טחינה גולמית עם מעט מים ולימון, וקצצו עשבי תיבול כמו פטרוזיליה וכוסברה. מי שרוצה יוכל להוסיף גם מעט נענע. ערבבו את כל המצרכים יחדיו והניחו לתערובת להתקרר.
אפשר לארגן את חגיגות יום העצמאות גם מבלי לצרוך מוצרים מן החי, ולו באמצעות מאכלים טבעוניים ייחודיים. חג שמח!