5 טיפים להפוך סלסלת פירות מקינוח לאטרקציה אמיתית
תאריך: מאי 22, 2016
בשנים האחרונות השפע של הפירות בארצנו מצא את עצמו מככב סוף סוף באירועים ובמסיבות שונות. את הממתקים וסוגי הכיבוד האחרים החליפה סלסלת פירות אלגנטית, צבעונית וטרייה. ילדים אוהבים אותה, מבוגרים מתים עליה, היא בריאה ומרעננת, היא שומרת על השליטה במשטר האכילה שלכם, היא מתאימה לצמחונים, טבעונים ואוכלי כל, והיא הפתרון הנוח והיפה ביותר להגיש באירועים ישראליים שונים. אין דבר אופייני יותר מאשר סלסלת הפירות הקלאסית שמוגשת לאורחים בכל אירוע. יש, עם זאת, דרכים נוספות להפוך אותה מקינוח המוגש בסוף הארוחה לאטרקציה אמיתית שמוגשת לכולם וסוחטת קריאות התפעלות.
- לדאוג למגוון של פירות העונה, עם הפתעות אקזוטיות – סלסלת פירות יכולה להיות מעט נדושה ויכולה להיות מעניינת מאוד. ההבדל הגדול בין שתיהן הוא הרכב הפירות שאתם מניחים בתוכה והתעוזה בהצגת פירות פחות נפוצים שעשויים להתחבב על החך של האורחים שלכם. העזו קצת ושימו פירות אקזוטיים שאורחים לא שמעו עליהם כדי לגוון את ההיצע הרגיל.
- תוספת משלימה של שמנת או יוגורט חמצמץ ומרענן – סלסלת פירות שיש בה את המגוון המתאים תתאים בצורה מדויקת לכמה מוצרי חלב משלימים כמו יוגורט או שמנת טובה. הפירות משתלבים בהם בצורה נהדרת ומרעננת והשילוב מתאים גם לשומרי דיאטה וגם לאנשים שאוהבים פינוק עתיר קלוריות ומשובח. הצבעוניות היפה של הפירות על הרקע הלבן אסתטי מאוד ועושה את השולחן ליצירה.
- גבינות כמטבל או בקוביות – זה נראה אחרת מאשר הסעיף הוקדם משום שגבינות משובחות, בעיקר גבינות עזים, הן המשלים הטבעי של כמה פירות. גבינות מלוחות הולכות מצוין עם פירות מתוקים כמו אבטיח עם בולגרית, וגבינות מיושנות בטעם חריף או ייחודי נפלאות ביחד עם פירות טובים וטריים. תאנים עם קממבר, למשל הן שילוב נהדר ואנין לחך.
- לחמים מיוחדים – יש לחמי פירות שעושים במיוחד להגשה ליד סלסלת פירות שכזאת. במקרים רבים משתמשים גם בלחמי אגוזים מעניינים ממינים שונים שיש להם טעם שמלווה פירות בצורה אידיאלית.
- אגוזים – קערות של אגוזים שונים, טבעיים או קלויים ומומלחים הם אטרקציה טבעית שמונחת ליד סלסלת פירות עתירת צבע וטעם. זוהי הדרך הכי טובה להגיש אותם יחד לאורחים שאוהבים בריאות מבלי לוותר על טעם טוב. במקרים רבים אגוזים כמו אגוזי מלך ופקאנים יכולים אפילו להיות מוגשים כמילוי של פירות כמו תמרים ושזיפים או משמשים. האטרקציה הטעימה הזאת בסלסלת הפירות תתפוס את תשומת לב האורחים.